8.7
Wij scoren een:
Contact
 
0320 - 280 665
 
 
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Alle Categorieen

 
Toegevoegd aan uw winkelwagentje
Toegevoegd aan uw winkelwagentje
Inhoud winkelwagentje
Afrekenen
naar overzicht winkelwagentje

Vrijwel geen onderhoud aan de vloer

Een goede houten vloer kan probleemloos een leven lang meegaan. Bij normaal onderhoud kunnen er dus meerdere generaties op opgroeien. Dat geldt zeker voor een parketvloer van Kwaliteitparket.

De meest voorkomende oorzaak van het minder mooi worden van een houten vloer is slécht onderhoud. En dat is eigenlijk nergens voor nodig want aan een goede houten vloer zit in tegenstelling tot aloude vooroordelen bijna geen onderhoud, zeker tegenwoordig niet.

Veel mensen die dolgraag een parketvloer willen hebben, zien op tegen de aanschaf omdat zij denken dat er veel verzorging bij komt kijken. Het tegendeel is waar. Een parketvloer van Kwaliteitparket is de meest comfortabele vloer die u zich voor kunt stellen. Vrijwel alle vloeren van Kwaliteitparket worden vandaag de dag, in overleg met de klant, mat gelakt. Dat geeft een prachtig natuurlijke uitstraling en er komt daarna vrijwel geen onderhoud meer aan te pas. De vloer is en blijft mooi, een paar keer per jaar inwrijven met makkelijk te verwerken polish is voldoende. Altijd zijn wij op zoek naar de meest ideale omstandigheden voor iedereen die een van onze parketvloeren kiest. Ook dat is typisch Kwaliteitparket.

Kwaliteitparket-parket: een leven lang mooi

Dat het enorm veel werk is om uw parketvloer te onderhouden, stamt uit een ver verleden. Dit is tegenwoordig echt niet meer het geval. Of u nu voor gelakt of geïmpregneerd parket kiest, u hebt jaren plezier van een schitterende vloer, zonder er al te veel werk aan te hoeven besteden. Kwaliteitparket parket staat in alle woningen mooi. Het past bij elke stijl en voor welke houtsoort u ook kiest, uw vloer heeft een geweldige uitstraling. Nog een voordeel van parket van Kwaliteitparket: het blijft mooi. En daar hoeft u niet zoveel voor te doen. Sterker nog: natuurlijke materialen als hout en steen worden met de tijd fraaier, rijker en warmer. Dit in tegenstelling tot kunststoffen die alleen maar schraler, kaler en armer worden. Een gelakte parketvloer is erg slijtvast en dus goed bestand tegen intensief gebruik. Als u kinderen hebt, of huisdieren, of gewoon vaak veel mensen over de vloer, kunt u dus het beste hiervoor kiezen. U loopt op de lak en zolang de lak in goede conditie is, blijft uw vloer als nieuw. Het is niet veel werk om de lak in conditie te houden. U hoeft de vloer slechts drie of vier keer per jaar te behandelen met polish. Dit herstelt en beschermt de laklaag. Hebt u iets gemorst of is er iets omgevallen, dan is vochtig afnemen en schoonmaken geen probleem. Als u kiest voor impregneren van de vloer, wordt er een middel aangebracht op het parket dat in de toplaag dringt en het hout beschermt tegen vocht en vuil. Op deze impregneer laag kan was of waxoil aangebracht worden. Een geïmpregneerde vloer heeft een prachtig natuurlijk karakter en een zeer warme uitstraling. Onder normale omstandigheden hoeft u de vloer later hoogstens één keer per jaar in de was of waxoil te zetten. Zwaar belaste gedeelten kunt u plaatselijk extra behandelen. Een vloer behandeld met olie is iets gevoeliger voor vervuiling door het inlopen van zeer fijn stof of vlekvorming door morsen. Bij morsen moet de vloeistof nu eenmaal ‘iets’ eerder opgenomen worden, want anders kan er een vlekje achterblijven. De keuze valt in sommige gevallen op olie. Het gaat dan om specifieke donkere houtsoorten (zoals wengé) waarbij de was een nét iets natuurlijker uitstraling geeft aan de vloer. Maar over het algemeen adviseren wij voor de meeste houtsoorten om te kiezen voor een gelakte afwerking. De natuurlijke uitstraling is namelijk gelijk en qua onderhoud (hoe minimaal dan ook) is een lakafwerking toch nog net iets makkelijker.14

Uw oude vloer weer als nieuw

Kwaliteitparket parket gaat een leven lang mee. Maar natuurlijk slijt ook een parketvloer, zeker na jaren intensief gebruik. Als u erg gesteld bent op uw vloer en intensief gebruik heeft zijn sporen nagelaten, dan kunnen wij een gehele renovatie verzorgen. Dat kost geld, maar vaak veel minder dan een nieuwe vloer. Terwijl het parket weer even mooi van uitstraling wordt als toen het net gelegd werd. De adviseur van Kwaliteitparket Vloeren kan beoordelen of het de moeite waard is om uw vloer te renoveren. Hij kijkt of ontbrekende of te veel beschadigde delen vervangen kunnen worden door nieuw hout. Bovendien weet hij precies welke afwerking voor uw vloer het beste is. Een vloer die jarenlang met was is behandeld, kan veelal nu ook gelakt worden zodat u van de voordelen van deze moderne afwerking ook mee kunt profiteren. In de jaren twintig werden veel huizen standaard voorzien van een parketvloer. Maar in de decennia die volgden verdwenen deze prachtige vloeren vaak onder een kamerbreed tapijt. Hebt u een oud huis gekocht en ontdekt u dat er een oude parketvloer in verstopt is? Wij bekijken graag of uw vloer nog renoveerbaar is. Vaak is zo’n oude vloer erg fraai en degelijk gemaakt. Door de moderne afwerktechnieken kan het onderhoud een stuk eenvoudiger worden.

Deel deze pagina: