8.7
Wij scoren een:
Contact
 
0320 - 280 665
 
 
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Alle Categorieen

 
Toegevoegd aan uw winkelwagentje
Toegevoegd aan uw winkelwagentje
Inhoud winkelwagentje
Afrekenen
naar overzicht winkelwagentje

Alleen het beste is goed genoeg.

Door voor een parketvloer te kiezen, kiest u voor duurzaamheid. U weet immers dat u nog jaren plezier van uw vloer zult hebben. Als u een parketvloer bij Kwaliteitparket uitzoekt, weet u zeker dat u ook kwaliteit in huis haalt. Want wij vinden kwaliteit een vanzelfsprekendheid.

Parket op de vloer, wel zo rustig

Op het gebied van wooncomfort speelt ook geluid een grote rol. En dan hebben we het niet alleen over het geluid dat uw buren produceren. De wensen en eisen zijn wat betreft geluidsisolatie de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Wij maken hierbij onderscheid tussen contactgeluid (geluid dat doorklinkt naar de aansluitende ruimte) en loop of reflectiegeluid (geluid dat in dezelfde ruimte ontstaat en blijft). In beide gevallen wilt u deze vorm van geluid zo ver mogelijk terugbrengen. Een parketvloer van Kwaliteitparket is op diverse wijzen geluidsisolerend te leggen.

Soms is een tussenvloer of 2e ondervloer nodig

Als bij het leggen van een parketvloer extra geluidsisolatie gewenst is of als de bestaande ondervloer ongeschikt is als basis, wordt gebruik gemaakt van een tussenvloer. Ook hier speelt kwaliteit een belangrijke rol. Een slechte tussenvloer is funest voor de kwaliteit van de uiteindelijke parketvloer. De invloed van de kwaliteit van een tussenvloer is essentieel voor een perfect eindresultaat. De keuze van de soort tussenvloer hangt af van de technische mogelijkheden en de gewenste geluidsisolatie.

Vloerverwarming past bij parket

Vloerverwarming en parket, gaat dat samen? Het is een vraag die ons vaak wordt gesteld. We kunnen daar alleen maar volmondig op antwoorden, dat vloerverwarming en een parketvloer van Kwaliteitparket uitstekend samengaan. Zonder dat uw parket ook maar enige schade oploopt en zonder dat het rendement van uw vloerverwarming verloren gaat. Het parket van Kwaliteitparket is er uitstekend voor geschikt. De vloer krimpt, buigt of scheurt niet. Daar staan wij garant voor. Zo’n vloer moet natuurlijk wel goed worden gelegd en onze parketteurs hebben hierin jarenlange ervaring. Uw parket leggen zij probleemloos op alle soorten vloerverwarming met de garantie dat er geen naden of kieren ontstaan. Het is ook mogelijk om zélf een parketvloer van Kwaliteitparket te leggen op vloerverwarming.

De details maken het verschil

Als iedere kamer vierkant of rechthoekig was, zonder hoekjes, drempels en trappen, dan was het voor onze parketteurs een stuk saaier. Gelukkig zien wij bij Kwaliteitparket moeilijke klussen als een uitdaging. Wij zorgen er dan ook altijd voor dat wij uw vloer perfect afwerken. U hebt een grote keuze in afwerking en accessoires.

Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor sierplinten of afdeklatten. Sierplinten zijn er in diverse profileringen en hoogtes. Deze worden tegen de muur geplaatst en kunnen vervolgens in de stijl en kleur van de muur afgewerkt worden. Afdeklatten worden op het parket zelf bevestigd. Achter profielplinten kunt u bovendien draden en snoeren kwijt.

Plinten en afdeklatten kunnen in bij de parketvloer passende soorten geleverd worden. Met parket is bijna alles mogelijk. Niveauverschillen in uw woonkamer zoals een bordes of trap treden kunnen in harmonie met uw parketvloer afgewerkt worden in dezelfde of desgewenst contrasterende houtsoorten. Datzelfde geldt voor de randafwerkingen van uw parketvloer. De mogelijkheden in banden en biezen zijn uitgebreid en de uitstraling is zeer bijzonder.

Het is de moeite waard om eens langs te komen in onze showroom om te bekijken wat Kwaliteitparket te bieden heeft aan accessoires en afwerkingen.

Gelukkig geen vast patroon

Een prachtige vloer om jarenlang plezier van te hebben, terwijl u er nauwelijks omkijken naar hebt. Dat is Kwaliteitparket parket. Maar voor u uiteindelijk de vloer hebt uitgezocht die bij u past, zijn er nog wel een paar beslissingen te nemen. U hebt namelijk de keuze uit tientallen verschillende houtsoorten met elk een eigen kleur, structuur en uitstraling. En als u hebt besloten welk hout er bij u op de vloer moet komen, is de volgende vraag: hoe breed wilt u de stroken, in welke richting legt u het parket en in welk patroon?

Wij vertellen u graag het een en ander over de verschillende legpatronen. Wij staan stil bij de oude patronen, zoals die al eeuwen lang gelegd worden, maar ook nieuwe trends in parket komen aan bod. Het legpatroon staat uiteraard niet op zichzelf, maar draagt bij aan de gehele uitstraling van uw parketvloer. Daarom willen wij u ook graag adviseren over wat bepaalde patronen voor effect hebben op de kleur, de lichtvalen ruimtelijke werking.De parketvloer komt uiteraard voort uit de tradi­tionele houten vloer. In  beginsel legde men parket dan ook vooral in stroken naast elkaar. Weinig fantasierijk, maar wel mooi en praktisch. Wie echt iets bijzonders wilde en daar ook wat voor over had, koos voor het visgraatmotief. Dat gaf de gewenste klasse aan de kamers in chique herenhuizen. Met stroken benadrukt u de structuur van hout. Nog steeds is het strokenpatrovteel afgeleid door het patroon. Ook dan hebt u nog talloze mogelijkheden. Wilt u lange of korte stroken, brede of smalle, worden ze in de lengte of de breedte van de ruimte of misschien zelfs diagonaal gelegd? Een vloer van verschillende breedtes is ook mogelijk en geeft een zeer eigentijds ruimtelijk effect. Liggen de stroken strak aansluitend tegen elkaar, of zijn de langse zijden afgeschuind om de breedte nog meer te accentueren.

Hetzelfde geldt voor het visgraat en panelenpatroon. Ook nog altijd zeer populair, met name in een klassiek interieur. Meestal worden visgraat en panelen in kortere stroken gelegd, maar het is heel goed mogelijk voor langere stroken te kiezen en u bereikt daarmee een apart resultaat. Het visgraatpatroon kan enkel, dubbel of zelfs driedubbel worden gelegd. Bij een visgraat maakt u allereerst een keuze voor het fond om vervolgens een bijpassende afkadering te kiezen in de vorm van biezen, banden, sluitfriezen of één van de vele combinaties van deze elementen. Uw fantasie bepaalt eigenlijk de limiet.

Bovenal is de lichtinval veelal bepalend voor de keuzemogelijkheden die u hebt. U legt de stroken immers altijd met het licht mee.

Een vloer met stroken van verschillende breedtes is dé oplossing bij lange smalle vertrekken. Waar ‘langs’ leggen de voorkeur heeft in verband met de lichtinval, geven stroken met verschillende breedtes een prachtig en bijzonder resultaat. De stroken kunnen in sommige gevallen extra geaccentueerd worden door een zogenaamde velling (een zogenaamd schuin kantje langs de lange zijde van de strook). Door de oppervlakte in structuur te borstelen ontstaat weer een heel ander optisch effect.

Welk legpatroon bij welke stijl hoort, lijkt voor de hand te liggen. Hebt u een klassiek interieur, dan kiest u voor een visgraatpatroon. Staan bij u vooral designmeubelen, dan laat u die het best uitkomen op brede stroken. Wilt u echt weten wat het best past bij uw smaak en uw inrichting, kom dan naar onze showroom om u goed te laten adviseren over de kleur, de legrichting, de houtsoort, het patroon en alle andere elementen die voor u de perfecte parketvloer bepalen.

Met een gerust hart

Hebt u de beste keuze kunnen maken als het gaat om kleur, richting, houtsoort en patroon én hebt u besloten dat u de gekozen parketvloer door Kwaliteitparket laat leggen, dan kunt u dit met een gerust hart aan onze parketteurs overlaten. Een parketteur kenmerkt zich door oog voor detail en afwerking. De vloeren die hij maakt zijn altijd recht en naadloos sluitend. Door zijn liefde voor hout en de afwerking doet hij simpelweg geen concessies aan kwaliteit. De technieken zijn veranderd, er bestaan nieuwe toepassingen en er worden andere eisen gesteld. Het vakmanschap is met de jaren ook steeds verfijnder geworden. Voor u is het een prettige wetenschap dat parketteurs van Kwaliteitparket alle kennis en ervaring bezitten die nodig is om toch ook reparaties te verrichten aan ouderwetse tapis of massieve stroken vloeren. Naast het leggen van een prachtige parketvloer bij u, renoveren onze allrounders parketvloeren die onverwachts tevoorschijn komen in oude huizen en passen zij bestaande vloeren moeiteloos aan.

Wij willen graag waarmaken wat wij beloven. Vanzelfsprekend komen wij voor het leggen altijd even bij u thuis om te kijken of er geen problemen kunnen ontstaan. Verder bespreken wij de legomstandigheden en uw wensen wat betreft de afwerking.

Het spreekt voor zichzelf dat onze parketteurs op de afgesproken legdag zo snel mogelijk aan de slag willen. Het is dus logisch dat de ruimtes waar het parket komt te liggen geheel leeg zijn en overige werkzaamheden ook gereed zijn. Nil nobis absurdum, voor ons is niets onmogelijk. Kom naar onze showroom en u bent overtuigd!

Deel deze pagina: