U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Droomt u al jaren van een echte houten vloer? Overweeg dan eens om een parketvloer te nemen. Deze vloer bestaat namelijk uit verschillende lagen echt hout en is hierdoor een stuk voordeliger dan een echte houten vloer. Ondanks dat de uitstraling van beide vloeren hetzelfde is, ervaart u bij een parketvloer meer voordelen. Bij Kwaliteitparket zijn wij liefhebbers van parketvloeren. Niet voor niets vindt u bij ons een uitgebreid aanbod aan kleuren, patronen en afwerkingen.
Vroeger had vrijwel iedere woning een houten vloer. In de loop der jaren is deze vloer langzaamaan uit onze woningen verdwenen, omdat het veel nadelen met zich meebracht. Zo had het veel onderhoud nodig, was het prijzig en was het ontzettend gevoelig voor weersomstandigheden. Om houten vloeren weer aantrekkelijk te maken is er de parketvloer bedacht. Dit is een vloer die is opgebouwd uit verschillende lagen hout, waardoor het minder kwetsbaar is dan een houten vloer. Niet voor niets ervaart u met deze vloer de volgende voordelen:
Wist u dat er tegenwoordig verschillende soorten parketvloeren bestaan? Dit is niet zo vreemd aangezien een parketvloer op diverse manieren geproduceerd kan worden. De belangrijkste drie soorten die we kunnen onderscheiden zijn massief parket, lamelparket en multiplank. Hieronder wordt iedere soort kort toegelicht, zodat u weer verder kan met uw zoektoch naar die ene perfecte parketvloer.
Massief parket
Wat massief parket precies is, daarover kunnen we kort zijn: dit is een vloer die volledig bestaat uit massief hout. Hiermee creëert u dus de meest natuurlijke uitstraling, omdat het hout waarvan het is gemaakt nauwelijks bewerkt wordt. Massief hout staat daarnaast garant voor een vloer die er zowel gezellig als luxe uitziet en geschikt is voor verschillende woonstijlen. Hiermee is massief parket dus niets anders dan een echte houten vloer.
Lamelparket
Het tweede soort parket is lamelparket. Dit bestaat uit verschillende lagen hout: een onderlaag van vurenhout en een toplaag van massief hout. Het voordeel is dat het hierdoor goedkoper is dan massief parket. Ook is het beter geschikt voor vloerverwarming. Lamelparket kan op meerdere manieren worden afgewerkt, zoals met olie, lak of wax. Lamelparket wordt daarnaast ook gezien als duurzame en milieuvriendelijke parketvloer.
Multiplank
Mulitplank bestaat uit verschillende lagen multiplex met een hardhouten toplaag daarbovenop. Doordat de toplaag op de multiplank wordt verlijmd zal deze vloer niet veel werken, wat een groot voordeel is. Ook is het hierdoor zeer geschikt voor vloerverwarming. Bovendien is deze soort parket, in tegenstelling tot lamelparket, waterbestendig. Deze parketvloer is erg divers en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en soorten.
Om uw gewenste uitstraling van het interieur te creëren, heeft u de keuze uit verschillende structuren en patronen. Eén van de populairste is de visgraat parketvloer. Hiermee wordt parket bedoeld dat in het karakteristieke visgraatpatroon is gelegd. De houten planken worden hierbij schuin en haaks op elkaar gelegd, waardoor het visgraatpatroon ontstaat. Wilt u uw woning een luxueuze sfeer geven? Dan is visgraat parket daarvoor uitermate geschikt. Naast het welbekende visgraat parket zijn er de afgelopen jaren nog meer patronen op de markt gebracht, namelijk:
Overweegt u een parketvloer te kopen? In ons assortiment vindt u parketvloeren in verschillende kleuren. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan bruin, wit of grijs. Welke kleur u moet kiezen hangt af van welke uitstraling u wilt creëren met uw parket. Een licht gekleurde vloer past bij vrijwel ieder interieur, maar is vooral geschikt voor kleine ruimtes. Hiermee creëert u namelijk gemakkelijk een ruimtelijk effect. Bij grote ruimtes is dit juist andersom, omdat donkere vloeren een ruimte knusser laten ogen. Bovendien past een donkere vloer perfect bij een industrieel interieur. De lichtere kleuren zijn vooral een perfecte match bij een landelijk, Scandinavisch of minimalistisch interieur.
Eén van de voordelen van een parketvloer is dat het prima te combineren is met vloerverwarming. Zo heeft u dus nooit meer last van koude voeten. Ook is een combinatie met vloerkoeling te realiseren. Belangrijk detail hierbij is de conditie van de ondergrond. Wanneer deze mooi egaal is, dan kan er rechtstreeks op de vloer gewerkt worden. Is deze niet egaal? Dan moet de vloer eerst worden uitgevlakt met een egaliseermiddel. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat op vloerverwarming enkel gewerkt kan worden met stabiele houtsoorten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Eiken, Afzelia, Afrormosia, Cumaru en Bamboe parket. Wij geven altijd per parketvloer aan of deze geschikt is voor vloerverwarming of vloerkoeling. Bent u er niet zeker van of uw gewenste vloer te combineren is met vloerverwarming? Neem dan gerust eens contact met ons op.
Bent u van plan om parket te kopen en het zelf te gaan leggen? Mits u een beetje handig bent is dit prima te doen. Hoe u de vloer moet leggen hangt af van of uw vloer zwevend of gelijmd moet worden gelegd. Een groot deel van de parketvloeren die wij verkopen zijn voorzien van een clickverbinding, wat betekent dat deze vloeren zwevend moeten worden gelegd. Dit is een vrij eenvoudige klus. Heeft u de planken eenmaal op maat gesneden, dan klikt u ze zo in elkaar. Gelijmde parketvloeren leggen is echter een wat moeilijkere en tijdrovende klus. Hierbij lijmt u de houten vloerdelen namelijk rechtstreeks op de ondergrond, wat over het algemeen een kwalitatievere vloer oplevert.
Wanneer u van plan bent om uw parketvloer zelf te plaatsen, is het belangrijk dat u daarvoor de juiste parketproducten in huis heeft. Hierbij kunt u denken aan een ondervloer, lijm, aftekengereedschap, zagen en/of onderhoudsproducten. Heeft u hulp nodig bij het plaatsen van uw vloer? Dan schiet onze eigen montageservice u graag te hulp.
Een parketvloer is over het algemeen onderhoudsarm, wat betekent dat u er maar weinig werk van heeft om hem in een goede staat te houden. Net zoals bij iedere vloer moet u hem wel regelmatig stofzuigen om hem vrij van stof en zandkorrels te houden. Daarnaast is er om de zoveel jaar wat meer onderhoud nodig. Allereerst zult u uw parketvloer moeten schuren. Hiermee kunt u beschadigingen die in de loop der jaren zijn ontstaan herstellen. Hierna is het nodig om uw parket te lakken of te oliën. Hierdoor maakt u de vloer onder meer beter bestand tegen vloeistoffen. Zowel schuren als oliën en lakken zorgt ervoor dat de levensduur van de parketvloer flink wordt verlengd. Dat maakt het bij uitstek en duurzaam vloertype.
Als u een parketvloer gaat leggen heeft u daar ook een ondervloer bij nodig. Welke ondervloer u nodig heeft hangt onder andere af van of u een vloer heeft die zwevend wordt gelegd of eentje die vast wordt verlijmd. De functie van een ondervloer bestaat onder andere uit het egaliseren van de ondergrond, het verstevigen van de vloer en het zorgen voor betere geluiddemping en isolatie. Weet u niet zeker welke ondervloer u moet hebben? Neem dan contact met ons op.
De kosten van een parketvloer zijn verschillend. Afhankelijk van het aantal vierkante meters, het type vloer, het materiaal en de dikte wordt er een berekening gemaakt. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van een ondervloer en het laten leggen van de parketvloer. Voor meer informatie over de kosten kunt u altijd contact met ons opnemen!
Wilt u een parketvloer kopen? Wij heten u graag welkom bij Kwaliteitparket u te inspireren door ons groot assortiment aan kleuren en patronen. Daarnaast brengen wij graag de kosten van een parketvloer voor u in kaart. Door ons groot aanbod is er voor ieder interieur wel een perfect exemplaar te vinden. Het maakt hierdoor niet uit of u een industrieel, landelijk of een urban uitstraling zoekt. Bij ons slaagt u zeker weten. Daarnaast krijgt u bij ons standaard 5 jaar garantie op al onze vloeren, waardoor u ervan verzekerd bent dat uw nieuwe parketvloer jaren meegaat. Vraag snel een offerte aan en geniet van de scherpste prijzen!