8.7
Wij scoren een:
Contact
 
0320 - 280 665
 
 
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Alle Categorieen

 
Toegevoegd aan uw winkelwagentje
Toegevoegd aan uw winkelwagentje
Inhoud winkelwagentje
Afrekenen
naar overzicht winkelwagentje

Hoe zit het met de droogtijd in de winter t.o.v. de zomer?

Droogtijd in de winter t.o.v. de zomer.

Lak:

De gelakte houten vloer moet drogen. Ga daarom pas na 12 – 14 uur drogen de nieuw gelakte vloer op. Nadat deze 12-14 uur heeft gedroogd, moet de lak nog ongeveer 1-2 werken door drogen. U kunt nadat de vloer 12-14 uur heeft gedroogd de kamer voorzien van meubelen. Wees alleen wel voorzichtig met het schuiven van zware meubelen zoals banken en tafels. Deze kunnen de vloer beschadigen, omdat de vloer nog niet volledig heeft door gedroogd. Tijdens de 1-2 weken door droogtijd kunt u de vloer het beste schoonhouden met een stofzuiger of bezem, dit voorkomt het beschadigen van de vloer. Gemorst water e.d. moet u direct afnemen. Leg tijdens de 1-2 weken door droogtijd ook geen vloerkleden neer. Het is verstandig om zand, vuil en vocht zoveel mogelijk buiten te houden. Daarom is het raadzaam om goede deurmat neer te leggen, waarop de schoenen e.c.t goed schoongemaakt kunnen worden. Voor beweegbare meubelen is het verstandig om speciale zachte wielen te gebruiken. Onder tafels of stoelen met houten poten raden wij aan om beschermende viltjes te plakken.

Olie:

De houten vloer mag pas na minimaal 24 - 36 uur drogen worden belopen. Natuurlijk moet u behoedzaam blijven bij het terugzetten van de meubelen. Ondanks het feit dat de houten vloer wel al droog aanvoelt. Pas na 10 tot 14 dagen is de olie op de houten vloer helemaal door gehard. Maak de houten vloer tijdens de 10-14 dagen droogtijd alleen droog. Als u vloeistoffen op de vloer morst, neem deze dan direct op. Ook met het neerleggen van vloerkleden moet worden gewacht totdat de olie op de houten vloer geheel is uitgehard. Daarnaast moet de olie worden blootgesteld aan het Uv-licht van de zon. Het is verstandig om zand, vuil en vocht zoveel mogelijk buiten te houden. Daarom is het raadzaam om een goede deurmat neer te leggen. Voor beweegbare meubelen is het verstandig om speciale zachte wielen te gebruiken. Onder tafels of stoelen met houten poten raden wij aan om beschermende viltjes te plakken. Zand en vuil werken op de vloer als schuurpapier. Dit kunt u het best verwijderen met een stofzuiger.

Deel deze pagina: