25.000 tevreden klanten 35 jaar ervaring Gratis verzending vanaf €20,-  30 dagen bedenktijd  Showroom

 

Nieuwsbrief

 
 
 
 
 
Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief
E-mailadres:
 

 

Hieronder vindt u onze Massief houten parket vloeren

 

 


 

Massief Parket

Ons assortiment massief parket houten vloerenVoordelige massief eiken vloerdelen

De massieve planken zijn zoals de naam al zegt geheel massief. De massieve planken zijn gezaagd, geschaafd en geschuurd uit grove houten balken. In dit proces wordt de plank rondom voorzien van een mes en groef verbinding en krimpnaden aan de onderzijde van de plank. De dikte van onze massieve planken is circa 20 tot 22 mm. De breedtes van deze vloeren zijn van 7 cm tot wel 24 cm breed.

 

In onze showroom kunt u kennismaken met ons aanbod van massief houten vloeren in alle soorten en maten. Van hele lichte tinten tot donker gerookt hout. Zowel onbehandelde als voorbewerkte en verouderde houten vloeren. Al onze houten vloeren hebben hun eigen uitstraling, van strak modern tot nostalgisch verouderd.

 

Massief parket vloerdelen op vloerverwarming 
Een massieve plank is niet goed geschikt om op vloerverwarming te leggen. Door schommelingen in de temperatuur komt er teveel werking in de plank en zal deze losraken. Tevens is de vloer te dik, hierdoor wordt het rendement van de vloerverwarming niet behaald!

 

Massief houten vloeren in diverse soorten

Er is tegenwoordig een enorm aanbod van houten planken vloeren en vloerdelen en daarbij zijn er ook nog eens diverse soorten eiken vloeren. het wordt dus steeds belangrijker om juiste informatie over houten vloeren te verzamelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit; frans eiken vloeren, europees eiken vloeren, massief eikenvloeren, verouderde vloeren en vloerdelen, eiken cafe vloeren, gerookte vloeren en planken, geoliede maar ook  gelakte eiken vloeren.

 

Houtenvloeren en vloerdelen zijn dus verkrijgbaar in vele soorten en maten en hieronder hebben we er een aantal voor u op een rijtje gezet:

 

  • Frans eiken massieve vloerdelen

Een Frans eiken vloer heeft een bourgondische uitstraling en is de bekendste eik vloer soort en wordt toegepast voor de meeste eiken vloeren. De kleur is zacht en de tekening in het algemeen rustig. De hardheid is dusdanig, dat er geen enkele gebruiksbelemmering voor deze eiken vloeren aanwezig is.

 

  • Massieve Europees eiken houtenvloer

Een Europees eiken vloer valt op door een donkere tekening in nerf en noest, deze eiken soort groeit in koudere gebieden en groeit langzamer en is derhalve dan ook harder, ook vergeling zal langer uitblijven, europees eiken leent zich uitstekend voor veroudering.

 

  • Massief Houten vloerdelen uit Oost Europa

Houten vloeren en vloerdelen uit Oost Europa groeit in de koudere gebieden en daardoor is het groeiproces dan ook een stuk langzamer. Het hout dat is verwerkt in een dergelijke houtenvloer dan ook harder, door de bijna zwarte delen in het hout, krijgt dit type houten vloer dan ook een donkerder en robuust uiterlijk.

 

  • Massieve Grenen vloerdelen

Een grenen vloer is vrij zacht Frans grenen vloerdelen zijn redelijk zacht terwijl Europees grenen vloerdelen een hardere soort is. Frans grenen heeft meer tekening van nerf en noest, Europees grenen is daarentegen iets harder en rustiger. Bijna alle grenen soorten hebben een gele optiek, daarom kan grenen heel goed bewerkt worden met een kleurbeits of kleurolie. Let op bij grenen kan er werking optreden zodat kiervorming ontstaat, wij kunnen dit zoveel mogelijk tegengaan door de vloerdelen op de ondergrond te verlijmen.


Overige houtsoorten zijn op aanvraag.