25.000 tevreden klanten 35 jaar ervaring Gratis verzending vanaf €20,-  30 dagen bedenktijd  Showroom

 

Nieuwsbrief

 
 
 
 
 
Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief
E-mailadres:
 

 

Hieronder vindt u diverse Bourgogne parket vloeren

 

 Bourgogne parket vloeren

 

Ons assortiment Bourgogne parket vloeren

 
Bourgogne valt onder de noemer parket. Het zijn dun geschaafde planken die verlijmd worden op een spaanplaat of eiken mozaïek ondervloer. Omdat de planken geen mes en groef verbinding hebben worden de planken via de bovenzijde aan de ondervloer genageld. Het resultaat is een ambachtelijke, werkingsarme vloer met een solide loopgeluid.
 
 
Bourgogne is de dikke variant van Tapis. De planken zijn 8 mm a 9 mm dik en gaan tot een breedte van 23 cm. Verkrijgbaar in diverse sorteringen en afmetingen. De planken hebben optioneel een velling aan de lange zijde. Ook deze planken kunnen in patroon gelegd worden. Doordat de planken breder en langer zijn noemen we de visgraat geen visgraat maar walvisgraat. 
 

Bewerking van Bourgogne planken 

De planken kunnen nog extra bewerkingen ondergaan. Zo kunnen de planken verouderd worden om een extra grove, oude look te krijgen. Ook kunnen de planken gerookt worden. Met roken wordt het hout gekleurd met Ammoniak. De plank krijgt een licht bruine kleur. Deze kleur in combinatie met een kleur olie geeft weer hele andere effecten. Tevens is de plank nagenoeg kleur vast en zal het hout bijna niet verkleuren. 
 

Plaatsen van bourgogne

Het leggen van een bourgogne vloer is een echte ambacht. Weliswaar wordt de vloer niet meer met de hamer vastgespijkerd maar het vergt een grote vakbekwaamheid om de vloer strak te leggen. Het leggen van de vloer is erg arbeidsintensief en dat geldt zeker voor de patronen. 
 

Vloerverwarming 

Bourgogne zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. De vloeren worden verlijmd en genageld op een spaanplaat ondervloer. De dikte van de vloeren zorgt ervoor dat het rendement van de vloerverwarming behaald wordt. 


Eiken Bourgogne Premier Kwaliteit Wisselende breedtes

 

Eiken Bourgogne Premier Kwaliteit

Eiken Wisselende breedtes Bourgogne

Eiken Bourgogne wisselende breedte

 

Eiken Bourgonge visgraat parket vloer  

Eiken bourgogne, Eiken visgraat vloeren  

 


 

 

 

 

 

Bourgogne Wisselende breedtes va. 99.50 euro per m2.

 

Onze klanten