25.000 tevreden klanten 35 jaar ervaring Gratis verzending vanaf €20,-  30 dagen bedenktijd  Showroom

 

Nieuwsbrief

 
 
 
 
 
Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief
E-mailadres:
 

 

Afwerking parket

 

 

Afwerking voor parket

De afwerking van uw houten parketvloer is van essentieel belang voor de levensduur van het hout. Maar het beïnvloed ook het uiteindelijke resultaat en de uitstraling ervan. Het is belangrijk om goed na te denken over hoe u uw parket wilt afwerken; de afwerkmethode bepaalt namelijk ook hoe de vloer onderhouden moet worden! Grofweg kunnen we drie afwerkmethodes onderscheiden: oliën, waxen of lakken. 
 

Geoliede vloer

Een geoliede parket vloer is beschermd tegen vocht, vuil en slijtage, zonder dat de natuurlijke uitstraling van het hout verloren gaat. Een geoliede vloer kan makkelijk plaatselijk bijgewerkt worden. Olie is één van de goedkopere afwerkmethodes en kan door elke doe-het-zelver worden aangebracht.
 

Wasvloer

Ook wasvloeren kunnen zelf worden behandeld, echter dient dit wel machinaal te worden gedaan. Wasvloeren hebben ook iets meer onderhoud nodig dan olievloeren. Was biedt een erg goede bescherming, maar heeft als nadeel dat er wel snel strepen ontstaan. 
 

Gelakte vloer

Lak biedt een zeer sterke bescherming doordat het op het oppervlak van het hout blijft liggen. Het vormt een beschermend laagje waardoor de vloer optimaal bestand is tegen vocht, vuil en slijtage. Het nadeel van een lakvloer is dat de vloer niet plaatselijk bij kan worden gewerkt wanneer er beschadigingen optreden; de hele vloer dient dan opnieuw te worden geschuurd en gelakt. 
 

Assortiment

Naast een breed scala aan olie, lak en was van diverse merken biedt Kwaliteitparket.nl tevens vele voordelige voorbehandelingsproducten, schoonmaakmiddelen en boenmachines. Kortom, alles wat u maar nodig zou kunnen hebben voor een perfecte afwerking van uw parketvloer! 
 

Advies

Heeft u behoefte aan een persoonlijk advies met betrekking tot de afwerking van uw vloer? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers helpen u graag.